Странице

субота, 21. фебруар 2015.

Kosmetski Albanci otkrivaju da je napuštanje KiM - ugovoreno od strane njihove Vlade

U emisiji "Život na Kosovu", u epizodi "Egzodus Kosovara", kosmetski Albanci govore o razlozima zbog kojih napuštaju Kosovo i Metohiju, u okviru kojeg otkrivaju i dogovoreni datum za napuštanje KiM pod uticajem glasina koje su stigle direktno iz redova njihove Vlade.

Otvoreno, takođe, svedoče o potplaćivanju srpske policije, švercerima ljudi... 

U najavi emisije, koja je emitovana 19.februara, pod punim naslovom "Put u nepoznato - masovni odlazak Kosovara ili Nepoznat put kosovskog egzodusa" stoji:

"Albanski istraživački timovi sa Kosova su, ove nedelje, pratili situaciju na Kosovu, centralnoj Srbiji, Mađarskoj i drugim zemljama Evropske unije. Takođe su razgovarali sa građanima Kosova koji su se odlučili da napuste svoju zemlju. Na kakve prepreke su nailazili susrećući se sa mrežom trgovaca ljudima? Šta o tome kažu kosovska, srpska i mađarska policija? Šta kažu privrednici koji su bili prisiljeni da zbog fiskalne politike i visokih poreza, zatvaraju fabrike na Kosovu? Da li su Kosovo napustili i zaposleni čije plate iznose preko 500 evra? Zbog čega su preduzeća koja su bila primorana da okončaju poslovanje na Kosovu morala da se presele u Bugarsku i tamo nastave poslovanje?" 

Nakon opšteg dela u kojem ekipa novinara prati iseljenje jedne od porodica do Vile Lira koja se nalazi na Palićkom jezeru, od 25-og minuta emisije svedoči izvesni skriveni sagovornik Dritam koji se javlja iz Budimpešte, gde je prebegao i odakle planira da pređe granicu sa Nemačkom. U intervjuu otkriva da su mu prijatelji, koji su zaposleni u "Vladi" dojavili da će granice da se zatvore od 20. do 22. februara, i da će se za sve koji uspeju da se dočepaju Evropske unije do tog perioda, naći rešenje. I to prema dogovoru sa EU. 














Emisija je titlovana na srpski jezik i možete je pogledati ovde:

l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Flive.kallxo.com%2Fsq%2FMTL%2FRruga-e-Panjohur-e-Eksodit-te-Kosovareve-4989&h=MAQFNsKDX&s=1










Нема коментара:

Постави коментар