Странице

среда, 9. новембар 2016.

Trostruki luzer - Hilari Klinton

Nadam se da ce Hillary Clinton konacno da ode na smetliste politike i istorije gde joj je mesto jos od devedesetih. Ova zena se nije pokazala kao luzer jednom, dva puta, vec i treci put. 



Nije mi jasno, na osnovu cega je ova zena ocekivala glasove i podrsku zenske populacije SAD, nakon sto je, kada je dozivela najvece ponizenje od sopstvenog muza, prodala svoj obraz za predsednicki konfor, i stajala ponosno uz svog prevaranta, pruzajuci mu podrsku da pregura krizu Levinski felacio.. Jer, da je tada iz predsednikog gnezda u Vasingtonu zavrljacila Billove stvari kroz prozor Bele Kuce, sve zene sveta bi joj ustale i aplaudirale. 
Drugi put joj je Demokratska partija pokazala gde joj je mesto, i da je samo pozadinac za istorijski eksperiment. U izboru da li prvo da izaberu crnog ili zenskog predsednika Amerike, povukli su Klintonovu iz izborne trke pod izgovorom "da nema dovoljno medjunarodnog politickog iskustva", a umesto nje isturili poluidiota Obamu koji nema ni dana, ne samo medjunarodnog iskustva, vec je u trenutku izbora za predsednika imao svega 12 godina politicke karijere ukupno. 
Jednom prilikom sam upitala njegovog menadzera kampanje iz 2008. godine u cemu je racunica Demokrata da podrze Obamu uprkos neiskustvu, i odbacivanje Hilari, koja ako nista drugo svoje medjunarodno iskustvo kalila na Kosovu, usledio je odgovor sa podignutom obrvom: "- Well, you know..." i precutno "zar ne vidis da je semi-crnac" .. 
No, treci, i nadam se poslednji luzerski cin koji ce da pocisti Hilari je arogancija i potcenjivanje sopstvenog glasaca. Uzdavanje u mejnstrim medije i odavno provaljene mehanizme manipulacije, koji su me uvek fascinirali i kod prosecnih Amerikanaca, uvek su me cudili kod onih kod kojih ocekujem ipak neki visi stepen dovitljivosti, lukavosti, mudrosti, lucidnosti, pa cak i mangupstva. Medjutim, ona, prepotentna i arogantna kakva je, oslonila se na to da je dovoljno biti samo Hilari Klinton i imati podrsku Demokratske partije pod cijom sapom leze americki mediji, smatrajuci da je sve neamericko nedovoljno "opasno" da uzdrma njenu poziciju. Russia today se danas slatko smeje njenoj prepotentnosti. 
E pa, Donald Trump se maestralno snasao i skapirao vaznost i jacinu drustvenih mreza, stapanje i mixanje sa masom, i to ga je dovelo do pobede. A njegov #AskBill odgovor je usao u anale. Hilari da se probudi i pomirise kafu, gotovo je sa elitom, #brexit i #trumpxit su dokaz.
I da zavrsim u stilu Forest Gampa, koji najbolje ilustruje modernu americku istoriju: That's all I have to say about that....

Нема коментара:

Постави коментар